pondelok, 7. marca 2016

Gnocchi so šampiónovou omáčkou a špenátom



1 kg gnocchi
2 cibule
3 strúčiky cesnaku
250 g šampiónov
balík čerstvého špenátu 
2 PL hladkej múky
500 ml smotany na varenie
200 ml vody
maslo
soľ
čedar alebo parmezán



Omáčka:
Cibuľu podusíme na masle, osolíme. Pridáme očistené nakrájané šampióny, opražíme ich a podusíme asi 10 minút. Múku rozmiešame v smotane na varenie a vylejeme na šampióny. Pridáme pretlačený cesnak. Rozmixujeme ponorným mixérom.

Gnocchi:
Vodu so soľou privedieme do varu, pridáme gnocchi, varíme 2 - 3 minúty kým vyplávajú na povrch a scedíme.

Špenát:
Čerstvý špenát umyjeme, dáme do hrnca, zakryjeme a dusíme asi 10 minút na nízkej teplote (indukcia stupeň 2)

Posypeme strúhaným čedarom.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára