streda, 2. marca 2016

Grécky chlieb

 
"Kvások":
1 PL sušeného droždia (1/2 čerstvého)
1/4 šálky teplej vody
1/4 šálky hladkej múky T650

Cesto:
500 g múky
(100 g ražnej celozrnnej + 100 g pšeničnej celozrnnej + 300 g pšeničnej hladkej T650)
1 a 1/2 ČL soli
250 ml teplej vody
1 PL mlieka
1 PL olivového oleja
1 PL medu
1 ČL mletej rasce
ľanové semienka



Všetky prísady na kvások zmiešame a necháme nakysnúť asi 1/2 hodinu.
Všetky prísady na cesto spolu s vykysnutým kváskom zmiešame. Miesime aspoň pol hodinu. Nádobu vymastíme olivovým olejom, vložíme tam vymiesené cesto prikryjeme sáčkom a utierkou. Necháme dve hodiny kysnúť. Potom 2-3 minúty miesime, vytvarujeme bochník a položíme na plech (ja dávam aj papier na pečenie). Posypeme rascou. Necháme na plechu kysnúť 1 hodinu.
Rúru vyhrejeme na 220 °C a pečieme 1/2 hodinu.
Hneď po vytiahnutí potrieme vodou a necháme vychladiť na mriežke.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára