utorok, 1. marca 2016

Mramorová bábovka s višňami




240 g hladkej múky
60 g polohrubej múky
1 prášok do pečiva
125 g trstinového cukru
4 vajíčka
štipka soli
1/2 pohára oleja
1/2 pohára vody
1/2 ČL vanilkový prášok
2 PL kakaa
1 višňový alebo čerešňový kompót



V miske vyšľaháme bielky so štipkou soli.
V druhej miske zmiešame múku, prášok do pečiva, cukor, žĺtka, pol pohára oleja, pol pohára vody a vanilkový prášok.
Riedke cesto rozdelíme na polovicu a do jednej časti pridáme 2 lyžice kakaa. Do každej - kakaovej aj čisto vanilkovej hmoty primiešame polovicu vyšľahaných bielkov.
Vylejeme na vymastený plech a vidličkou mierne zamiešame aby sme vytvorili mramorový vzor.
Poukladáme višne.

Pečieme 10 minút pri 190 °C a ďalších 20 minút pri 170°C.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára